Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l´entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d´envasos de vidre a Espanya. El 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos el 1997 i l’arrencada de les seves operacions el 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans . En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través de la deixalleria, el sistema de reciclatge.
La tasca d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria, mobilitzar els ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

En les darreres dues dècades el sistema d’Ecovidrio ha permès el creixement exponencial de la taxa de reciclatge passant d’un 31,3% l’any 2000 al 79,8% el 2019, segons les darreres dades oficials del Ministeri per a la Transició Ecològic i Repte Demogràfic (MITERD).
El reciclatge d‟envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap al‟economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.